1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kipstoverij

Kipstoverij

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-2002

Ingrediënten 3 personen


2 kippenfilets, 1 grote wortel, 1 grote ui, 2 soeplepel azijn, 3 soeplepel bruine suiker, 2 lauriesblaadtjes, 1 flesje donker bier (leffe), 1 koffielepel verse thijm, peper en zout, 1 boullionblokje van kip, 1/2 l water, 1 snee wit brood bedekt met mosterd, 1/2 koffielepel worchestershire saus, Maziena of donker bindmiddel van Maziena.


Verder heb je nodig


Braad pan, grote kookpot.


Een heerlijk stoofpotje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui, wortel en kip in blokjes.

Bereidingswijze

Bak de wortel, ui en kipblokjes(kruiden met peper en zout de kip) aan laat mooie bruin worden. giet over in groete kookpot en voeg al de andere ingredienten erbij. laat sudderen voor ongeveer 1 uur. Dik het op met Maizena of donkere bindmiddel.

Serveertip

Zeer lekker bij friet "patat voor de nederlanders" of gestoomde aardappelen met zelfbereide appelmoes " appelcompot".Kinderen zijn er ook dol op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top