gek op gnocchi...

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Eigen gemaakte pasta!!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram spinazie, 250 gram ricotta of huttenkase, 20 gram geraspte kaas, 2 eierdooiers, 70 gram bloem, gemalen peper en zeezout, 4 el. olijfolie, enkele blaadjes verse basilicum
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Leg de spinazie 1 minuut in kokend water. Spoel het af met lauw water en dep de blaadjes droog met een theedoek. Snij de spinazie fijn.

Bereidingswijze

Vermeng in een kom: de ricotta, eierdooiers, wat peper en zout, de spinazie, parmezaanse kaas en de bloem. Kneed dit tot een stevig deeg. Vorm van het deeg een lange rol van zo'n 2 cm. dikte. Snij er stukjes van van 2 cm. dikte af. Prik met de achterkant van een vork zachtjes in het rolletje om een ribbeltje te maken. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de gnocchi 2 tot 3 min. (als het goed is komen ze bovendrijven). Leg de pasta op een bord. Snijd de basilicum grof, vermeng met 4 el. olijfolie, peper en zout en verdeel de dressing over de gnocchi

Serveertip

Lekker met een (vlees)tomatensalade, met een dressing van 2 el. olijfolie, 1 el. appelazijn, 1/2 el. honing, zout en 1 tl. mosterd

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jozianne avatar
jozianne

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten