1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rode linzen
  5. Turkse Linzensoep

Turkse Linzensoep

  • Turks, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2002

Ingrediënten 6 personen


250 g rode linzen, (gewassen)
2 middelgrote aardappels,
1 grote ui, (in stukken)
500 g gezeefde tomaten
1 ontvelde vleestomaat(in stukjes),
3 a 4 tenen knoflook (fijngehakt),olie,
citroensap,
zout.

Kruidenmengsel:
3 el Turkse mint,(nanne)
1 el Turkse chilisnippers,(pulbiber)
2 tl koenjit,
mespunt komijn.




Turkse Linzensoep
Turkse Linzensoep

Lekker en pittig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet 1 1/2 liter water op het vuur met de aardappels, ui en linzen. Kook ongeveer 30 minuten en pureer het mengsel met een staafmixer. Breng het geheel weer aan de kook en voeg de gezeefde tomaten, knoflook en de stukjes tomaat toe. Zet het vuur laag. (Voeg evt.water toe als de soep te dik is)
Fruit de kruiden in wat olie (niet bruin!) en voeg dit toe aan de soep. Breng op smaak met citroensap en zout.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Met Turks brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carodun


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carodun
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top