Turkse Linzensoep

  • Turks, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2002
  • Turkse Linzensoep

    Turkse Linzensoep

    Turkse Linzensoep

Lekker en pittig.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 g rode linzen, (gewassen)
2 middelgrote aardappels,
1 grote ui, (in stukken)
500 g gezeefde tomaten
1 ontvelde vleestomaat(in stukjes),
3 a 4 tenen knoflook (fijngehakt),olie,
citroensap,
zout.

Kruidenmengsel:
3 el Turkse mint,(nanne)
1 el Turkse chilisnippers,(pulbiber)
2 tl koenjit,
mespunt komijn.


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet 1 1/2 liter water op het vuur met de aardappels, ui en linzen. Kook ongeveer 30 minuten en pureer het mengsel met een staafmixer. Breng het geheel weer aan de kook en voeg de gezeefde tomaten, knoflook en de stukjes tomaat toe. Zet het vuur laag. (Voeg evt.water toe als de soep te dik is)
Fruit de kruiden in wat olie (niet bruin!) en voeg dit toe aan de soep. Breng op smaak met citroensap en zout.

Serveertip

Met Turks brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

WilBakker1 avatar
WilBakker1 27-04-2015

Oh heerlijk! Ik ga dat eens maken in mijn slowcooker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten