1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ballotine de Poularde

Ballotine de Poularde

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2002

Ingrediënten 4 personen


2 poulardes, van de huid ontdaan en verdeeld in borsten en bouten, ontbeend, 75 g mager varkensvlees, 50 g doorregen varkensvlees, 50 g vetspek, 50 g kippenlever, 21/2 dl krachtige kippenbouillon, 200 g foie gras de canard (gemarineerd in een beetje cognac, zout en peper).Een recept van Robert Kranenborg van enkele jaren geleden. Wij vinden het nog steeds erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Plet de borsten tussen twee plastik velletjes. Draai de bouten, de kippenlever en het varkensvlees door de gehaktmolen. Draai vervolgens de helft van het gehakt nogmaals door de molen. Meng het gehakt met de bouillon en breng dit geheel op smaak. Snijd de foie gras in blokken en met ze met het gehakt. Spreid de huid van de poularde uit op vetvrij papier in een grote rechthoek, groot genoeg om de farce in te verpakken. Leg dit geheel op een kaasdoek. Leg de geplette borsten op de huid, lepel de farce erop en rol het geheel op tot een dikke worst. Bind de uiteinden op, doe ook nog twee touwtjes in het midden van de worst. Laat dit 24 uur in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

Pocheer de worst 45 min in kippenbouillon op 80 graden, laat de worst in de bouillon koud worden en vervolgens 24 uur rusten.

Serveertip

Verwijder de bindtouwtjes, snijd mooie plakken van de worst, garneer het gerecht met een fijngesneden gelei en wat frisse salade.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top