1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Vietnamees lychee-gemberijs (kem trai vavoi gung)

Vietnamees lychee-gemberijs (kem trai vavoi gung)

Door: marjorana

  • Aziatisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-04-2002

Ingrediënten 4 personen


1 stukje (van 4 cm.) gemberwortel
1 blik lychee (liefst in zware siroop)
4 gemberkoekjes
4 toefjes verse munt


Verder heb je nodig


Keukenmachine, diepvriesdoos, staafmixer, ijsbolletjestang en hoge ijscoupes.


Al meerdere keren gemaakt en is elke keer weer een perfekte afsluiter van een lekker diner.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de gemberwortel en hak de gember heel fijn. Pureer de lychees en siroop met de gember in de keukenmachine. Doe dit mengsel over in een diepvriesdoos.

Bereidingswijze

Laat het ijs in circa 4 uur bevriezen. Schraap elk half uur het gevormde ijs van de wanden en roer het half bevroren ijs goed door. Pureer na twee uur het half bevroren ijs met een staafmixer om de gevormde ijskristallen kleiner te maken.

Serveertip

Schep het lychee-ijs met een ijsbolletjes tang in de hoge coupes. Garneer met een gemberbiscuitje en een toefje mint.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjorana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top