Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Jambalaya
  5. Jambalaya

Jambalaya

Door: kokkierichard

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2002

Ingrediënten 5 personen


1 pak Pandan rijst
1 chorizo
1 dikke plak lekkere (niet vette) ham
1 dubbel kipfiletje
1? pond gamba?s (bij niet voorradig kun je ook steurgarnalen gebruiken)
pepperoni naar smaak (ikzelf doe drie)
1 gele/groene paprika
1 prei
2 uien
2 tenen knoflook
zout
peper
chili poeder (verse chilli?s zijn lekkerder)


Verder heb je nodig


Grote paella pan of wok


Een amerikaans rijst gerecht, met een europees karakter.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles schoon en groenten niet te fijn snijden.

Bereidingswijze

Bak de chorizo uit zodat hij lekker rood is. Vervolgens de in stukken gesneden kipfilet, ui, prei en knoflook meebakken.
Pepperonis en paprika erbij. Ham erbij en nog even een paar minuten laten sudderen. Doe een flinke hoeveelheid water bij de groente en vlees basis en breng het aan de kook. Rijst erbij en het geheel laten smoren totdat de rijst gaar is. Bij (te)grote hoeveelheid water vlak voor het gaar zijn afgieten. Maar beter is een exact water gebruik. Dan blijven alle smaken bewaard.

Serveertip

Lekker met komkommer met yoghurt dressing. En een stuk turks brood.
Uiteraard een heerlijke florida salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkierichard
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top