1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Wontonsoep

Wontonsoep

Door: llheks

  • Chinees, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-04-2002

Ingrediënten


3 gedroogde Chinese champignons - 125 g varkensgehakt - 60 g rauwe garnalen, fijngehakt - 1/2 tl zout - 2 tl sojasaus - 1 tl sesamolie - 1 lente-uitje, fijngehakt - 1 tl gemberpoeder - 1 el waterkastanjes, fijngehakt - 24 wonton-vellen - 1 1/2 L kippenbouillon - 4 lente-uitjes, in heel dunne ringen, ter garnering



Voorbereidingstijd : 45 minuten - Kooktijd : 20 minuten - Voor 6 personen van "vifke"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de champignons in een schaal met warm water; laat ze 30 min. weken. Giet ze af, knijp overtollig vocht eruit. Verwijder de steeltjes, hak de kapjes heel fijn. Roer champignons, varkensgehakt, garnalen, zout, soja, sesamolie, lente-uitjes, gember en waterkastanjes goed door elkaar. Gebruik 1 velletje wonton tegelijk (dek de rest af met een schone, vochtige theedoek), leg 1 tl mengsel op ieder vel. Bevochtig de randen, breng de zijkanten als een buideltje bij elkaar, Leg de buideltjes op een bord bedekt met bloem. Kook een paar buideltjes tegelijk 4-5 min. in kokend water. Kook de bouillon in een ander pan. Doe de wontons in soepkommen. .

Serveertip

Garneer ze met lenteuitjes en giet de bouillon erover



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top