1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. limoncello

limoncello

Door: grappa_en_co

  • Italiaans,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2002

Ingrediënten


10 of meer citroenen, van de beste kwaliteit, met een dikke schil en niet te rijp
Het is belangrijk dat de citroenen NIET behandeld zijn met chemische bestrijdingsmiddelen. Koop geen citroenen bij de supermarkt in een netje, deze kunnen zijn behandeld met een soort was, wat de smaak beinvloedtsuiker
Het gewicht mag varieren tussen de 300 tot 800 gram. Dit is afhankelijk van persoonlijke smaak.alcohol
Er is een liter pure alcohol nodig. Eventueel kan er ook de beste kwaliteit wodka gebruikt worden.water1 liter om de suiker in op te lossen.


Verder heb je nodig


Flessen met een wijde hals en een dop Gebruik beslist geen kurk; deze wordt door de werking van het zuur in de citroenen papperig. Neem bijvoorbeeld flessen van boerenmelk, die hebben een handige schroefdop.een fijne zeef of kaasdoekOm de likeur te filterenpan

limoncello
limoncello
limoncello
limoncello

Limoncello is een digestieve likeur, afkomstig uit het zuiden van Italie. Er bestaat geen officieel recept; de Italiaanse vrouwen die limoncello maken, krijgen het recept door van hun voormoederen en passen het aan aan de smaak van de familie.

Ontdek meer:

Voorbereiding

1.Boen de citroenen goed af en schil ze. Schraap aan de binnenkant al het wit weg (dat geeft de limoncello een bittere smaak). Vul de fles(sen) met de schillen en doe de alcohol erbij. Dop er op en minstens 20 dagen laten staan in een donkere ruimte. Eventueel kan je in plaats van alle citroenen in een keer te schillen, iedere keer wanneer je een citroen gebruikt, de schil toevoegen aan de alcohol.2.Verwarm een liter water en los hierin de suiker op. Laat dit vijf minuten doorkoken en vervolgens helemaal afkoelen. Mix de suikersiroop met de inhoud van de flessen. Doe alles in schone flessen, doppen erop en weer laten staan voor minstens 20 dagen (Hoe langer hoe intenser de smaak).3.Zeef na al die dagen de inhoud van de flessen en vul (nieuwe, gesteriliseerde) flessen met de likeur. Leg dit in de koelkast. Nu is het klaar om gedronken te worden. De limoncello kan ook ingevroren worden.

Serveertip

IJskoud, in een smal, hoog glas, na een maaltijd of ?s avond in plaats van de gebruikelijke alcoholische versnapering.



Deel dit recept

Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grappa_en_co
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top