1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. pindasoep

pindasoep

  • Surinaams, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2002

Ingrediënten 6 personen


1 potje basis kippensoep van Maggi, 2 kipfilets, taugee, eventueel sproutymix, 1 rode paprika, 1 rood pepertje, 2 liter water, 1 potje pindakaas met nootjes (van Calve is het lekkerste), sambal, peper, zout en bouillonpoeder


Verder heb je nodig


Grote soeppan


Pindasoep naar Surinaams voorbeeld

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kipfilet in blokjes. Snij eventueel de taugee wat kleiner. Snij de paprika in blokjes en het pepertje in ringetjes

Bereidingswijze

Kook 2 liter water samen met het flesje basis kippensoep. Doe de blokjes kipfilet, samen met de taugee, paprika en het pepertje en eventueel de sproutymix (mix van taugee en diverse ontkiemde boontjes) in het kokende water en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Maak de soep op smaak met peper, zout en kippenbouillonpoeder.
Schep de pindakaas in een schaaltje en roer deze los met wat warm water of kippesoep en voeg dit toe aan de soep. Goed roeren en naar smaak veel (of weinig) sambal toevoegen.
(als variatie kan er eventueel nog een handje rijst of vermecelli meegekookt worden)

Serveertip

Serveer de pindasoep met stokbrood. De soep kan prima ingevroren worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van receptenlijst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van receptenlijst
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top