1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. vegetarische borrelhapjes

vegetarische borrelhapjes

Door: nicky_too

  • Vegetarisch, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2002

Ingrediënten 4 personen


Notendip:
100 gram schimmelkaas
4 el melk
2 el creme fraiche
50 gram gepelde hazelnoten
2 el citroensap
een stukje onbespoten citroenschil
zout
witte peper
Yoghurtremouladesaus:
1 ei
1 el citroensap
1 mespuntje korrelige mosterd
zout
cayennepeper
1/8 l olie
150 gram magere yoghurt
1 bosui
1 augurt in het zuur
1 el kappertjes
Kwarkdip:
150 gram magere kwark
3 el slagroom
1 el melk
50 gram ramenas
1 teentje knoflook
1/4 pakje gemengde tuinkruiden (diepvries)
zout
witte peper
snufje suiker
Dipgroenten:
750 gram wortels, koolrabi, komkommer, paprika's en courgettes, gemengd
4 champignons



Dipgroenten vormen een ongedwongen voorgerecht. De dipsausjes kunnen vooraf worden klaargemaakt, de hoeveelheden verveelvoudigd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Notendip
Pureer de kaas met de melk, creme fraiche, noten, citroensap en citroenschil in de mixer. Breng op smaak met zout en peper.

2. Yoghurtremouladesaus
Klop met de karde het ei, citroensap, mosterd, zout en cayennepeper tot een glad mengsel. Druppel er aanvankelijk de olie in, giet later in een dun straaltje en blijf daarbij krachtig kloppen tot de mayonaise klaar is. Maak de bosui schoon, spoel en hak fijn. Snijd de augurk en kappertjes door de mayonaise en breng op smaak met zout en cayennepeper.

3. Kwarkdip
Roer de kwark met de room en de melk glad. Schil de ramenas en schaaf met de groenteschaaf fijn. Meng met de gehakte knoflook, tuinkruiden, zout en peper onder de kwark. Breng op smaak met een snufje suiker.

4. Was de groenten, maak ze schoon, desgevallend schaven en klein snijden: wortels, koolrabi en komkommer in vingerdikke plakjes, paprika's in reepjes. Snijd de courgettes in de lengte in staafjes. Was de champignons, dep droog en snijd desgewenst in twee of vier stukjes.

5. Leg alle voorbereide groenten in een grote schaal of verdeel over bordjes. Schep de dipsausjes in de schaaltjes en garneer met een paar kruidenblaadjes.

Serveertip

Geef er volkorenbroodjes, stokbrood of toost bij.

Per portie
588 calorieen
2461 joules
5,1 gram voedingsvezels
118 mg cholesterol

Bron: Gezonder leven. Vegetarisch eten, Barbara Rias-Bucher, 1991



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top