Bai gup kao, pittig gebakken paksoi

  • Thais, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
. 700 g paksoi

. 4-5 tenen knoflook

. 3 sjalotjes

. 4-5 cm gemberwortel

. 2 stengels citroengras (sereh)

. 3 rode pepers

. 4 eetlepels zonnebloemolie

. I dl groentebouillon (van een tablet)

. 150 g gekookte kikkererwten (uit blik)

. 1? eetlepel gefermenteerde zwarte bonen (uit blik)

. 2 eetlepels rijstazijn of droge sherry

. 1 eetlepel palm- of rietsuiker


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Haal de stengels met bladeren uiteen en was ze. Snijd de stengels apart in schuine stukjes van circa 1 cm lengte en hak de bladeren in reepjes.

Pel de knoflooktenen en sjalotjes en snipper ze fijn.

Schil de gemberwortel en rasp of hak hem grof. Voeg hem toe aan de uienmassa.

Maak de sereh schoon en snipper ze ook grof.

Was de pepers, Verwijder de steeltjes en snijd de pepers overlangs door.

Schraap desgewenst de zaadjes eruit. Hak de pepers fijn.


Bereidingswijze

Verhit eerst een wok of braadpan en laat de olie vervolgens langs de wand van de pan uitvloeien. Verhit de olie op matig vuur tot ze begint te roken.

Bak in de hete olie knoflook, sjalot en gemberwortel circa 1 minuut op matig vuur. Voeg dan het citroengras toe en bak dit even mee.

Doe de paksoi erbij, schenk de bouillon erover, voeg de even onder koud water afgespoelde kikkererwten toe en de gefermenteerde zwarte bonen. Roer het geheel door en draai de warmtebron hoger.

Voeg de rijstazijn met de palmsuiker toe, schep even om en leg een deksel op de pan.

Laat circa 5 minuten stoven op matig vuur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten