Cinnamon Rolls

  • Engels, Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2002

recept voor traditioneel Britse kaneelbroodjes. Wordt veel gegeten bij de High Tea.

Deel dit recept

Ingrediënten
200 ml. melk,
200 ml. water,
1 ei,
400 gr. bloem,
2 theel. zout,
50 gr. boter,
50 gr. suiker,
7,5 gr. droge gist

de vulling:
1 eetl. gesmolten boter,
2 eetl. suiker,
2 eetl. bruine suiker,
1 eetl. kaneel

het glazuur:
5 eetl. gesmolten boter,
70 gr. witte of bruine suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak een brooddeeg door alle deeg ingredienten in een mixer of foodprocessor te mengen. Als u dat niet heeft, kunt u ook met de hand kneden. Kneed een stevig samenhangend deeg en blijf nog een minuut of 10 doorkneden, dat verbeterd het rijsresultaat. Doe het deeg in een beboterde of geoliede kom en dek het af met een vochtige doek. Laat het deeg rijzen op een warme plaats totdat dubbel in volume is (ong. 1 ? pf 2 uur) Giet de gesmolten boter en de suiker voor het glazuur in een cake pan of ovenschaal ong. 22 x 33 cm. of twee ronde schalen of vormen van 20 cm. Sprinkel de suiker over de boter. Zet even apart. Met een deegrol, rol het deeg tot een deeglap van 23 x 45 cm. Voor de vulling smeer de gesmolten boter over de lap deeg, zorg voor een 2 cm. onbedekte rand. Combineer de suiker, kaneel en evt. rozijnen en/of walnootstukjes en strooi dit gelijkmatig over de met boter bedekte deeglap. Beginnende bij het lange gedeelte, rol de lap stevig op en vouw de uiteinden dicht. Met een mes, maak gelijke inkepingen ong. 3 cm. van elkaar. Neem een ong. 30 cm. lang stuk tandfloss of dun touwtje en breng dit onder de roll. Breng de twee uiteinden van het touwtje naar elkaar toe daar waar de inkeping van boven is. Kruis de twee uiteinden van boven zodat het touwtje door de deegrol snijdt. Ga zo verder tot er 12 rolletjes zijn. Plaats de rolletjes met de gesneden kant op de suiker/boter in de oven pan, vlak naast elkaar, maak ze ietsje plat met de hand en dek het geheel af met een stukje folie of plastic. Laat het geheel rijzen in een voorverwarmde, lage temp. oven voor ong. 30-45 min. Neem de schotel uit de oven en verhit de oven tot 175? C. Zet de schotel in de oven en bak voor ong. 25-30 minuten. tot de rollen goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en stort het geheel over op een groot bord. Serveer warm.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

juanita72 avatar
juanita72 13-07-2012

1 deel vocht en 1 deel bloem? Dat lijkt meer op een beslag dan op een deeg. Ik ga het proberen met 800 gr. bloem. Ben benieuwd...

missmyrna87 avatar
missmyrna87 09-04-2012

Helaas was het deeg veel te nat waardoor het helemaal mislukt was...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten