havermoutkoekjes
- Kinderkeuken, Tussendoortje
- 10-20 min.
Dit zijn heerlijke kinderkoekjes die ook erg in de smaak vallen bij volwassenen. Met het recept zijn ongeveer 40 koekjes te maken. Heel lekker!!
Ingrediënten
125 gram boter100 gram suiker
1 theelepel vanille-essence/citroensap
40 gram havermout
40 gram bloem
40 gram gedroogde kokos
75 gram gedroogde kersen/rozijnen
1 geklopt ei
snufje zout
Benodigdheden
2 lepeltjeseen zeef
een kom
een weegschaal
een mixer is handig, maar hoeft niet
Voorbereiding
Verwarm de over voor op 180 graden.
Vet twee bakbladen in.
Bereidingswijze
1) Klop de boter samen met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop de vanille-essence erdoor.
2) Zeef de meel en klop die er samen met het kokos, havermout, ei, zout en kersen doorheen. Maak er een deegbal van.
3) Maak kleine deegballetjes ( ter grootte van een kers) met behulp van twee lepels.
4) Bak de koekjes 10-12 minuten.
5) Haal de koekjes uit de oven en leg ze op een rooster om af te koelen.