Koolvisragout met garnalen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Voorbereiding
De ui pellen en snipperen.
De citroen uitpersen.
De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en met 1? eetl. citroensap besprenkelen.
De wortel wassen en in dunne plakjes snijden.
De garnalen in een zeef met koud water afspoelen.
Bereidingswijze
De koolvis in 10 min. laten ontdooien en in stukjes snijden.
In een pan de boter smelten en hierin de ui glazig fruiten.
De champignons en wortel ? 4 min. zachtjes meebakken.
De bloem erdoor roeren en al roerende scheutje voor scheutje 4 dl. water toevoegen.
Blijven roeren tot de saus is gebonden.
Wat bouillonpoeder, 1? eetl. citroensap en de vis toevoegen.
Met het deksel op de pan nog ? 10 min. zachtjes koken.
Van het vuur af de garnalen, de room en dille toevoegen.
Breng het op smaak met zout, peper en citroensap.
Serveertip
Lekker met rijst en een gemengde salade.