asperges a la flamande

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.

lijkt me frans maar met hollandse eieren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

1 kg asperges.

8 hard gekookte eieren .

80 gr boter.

zout/peper

nootmuskaat





Boodschappen bestellen

Voorbereiding


laat de verwarmde asperges uitlekken en schik ze op een verwarmde schaal.

halveer de eieren en haal de dooiers er uit .

prak het eigeel met een vork fijn en vermeng met de iets afgekoelde gesmolte boeter.

breng het mengsel op smaak met de zout ,peper en de nootmuskaat

Bereidingswijze


hak het ei wit heel fijn .

breng nu een laag eigeel op de asperges en strooi het eiwit er overheen

Serveertip

nieuwe gebakken aardappeltjes en rauwe ham smaken hier uitstekend bij

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kippenshit avatar
kippenshit

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten