500 gram half om half gehakt (dit vind ik zelf altijd veel smeuiger dan puur rundergehakt) - 2 uiten - 4 tenen knoflook - chilipoeder - blikje chilibonen - 1 blikje mais - 1 potje "salsa" saus - 1 bekertje creme fraiche - tortilla chips
Met dit supermakkelijke en heerlijke gerecht verbluf je je gasten telkens weer!
Rul het gehakt zonder boter in een braadpan. Als het bijna gaar is, fruit je de fijngesnipperde ui en knoflook mee. Kruid naar smaak met chilipeper.
Vul een diepe overschaal met het gehaktmengsel. Leeg daarbovenop het blikje chilibonen. Daarbovenop het blikje mais. Daarbovenop een pot salsasaus. Daaroverheen smeer je een laag creme fraiche. Dit alles zet je ongeveer een half uur in de oven op 200 graden. 5 minuten voordat het klaar is, haal je het even uit de oven, en steek je bovenin allemaal stukjes tortilla chips rechtop in de creme fraiche laag. Het lijkt nu net een grote feesttaart. Zet de schaal nog 5 minuutjes terug in de oven. En smullen maar.
Dit is een complete maaltijd en hier hoeft eigenlijk niets meer bij. Maar een heerlijke frisse salade erbij is natuurlijk altijd lekker.