1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-04-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gram half om half gehakt (dit vind ik zelf altijd veel smeuiger dan puur rundergehakt) - 2 uiten - 4 tenen knoflook - chilipoeder - blikje chilibonen - 1 blikje mais - 1 potje "salsa" saus - 1 bekertje creme fraiche - tortilla chips



Met dit supermakkelijke en heerlijke gerecht verbluf je je gasten telkens weer!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rul het gehakt zonder boter in een braadpan. Als het bijna gaar is, fruit je de fijngesnipperde ui en knoflook mee. Kruid naar smaak met chilipeper.

Bereidingswijze

Vul een diepe overschaal met het gehaktmengsel. Leeg daarbovenop het blikje chilibonen. Daarbovenop het blikje mais. Daarbovenop een pot salsasaus. Daaroverheen smeer je een laag creme fraiche. Dit alles zet je ongeveer een half uur in de oven op 200 graden. 5 minuten voordat het klaar is, haal je het even uit de oven, en steek je bovenin allemaal stukjes tortilla chips rechtop in de creme fraiche laag. Het lijkt nu net een grote feesttaart. Zet de schaal nog 5 minuutjes terug in de oven. En smullen maar.

Serveertip

Dit is een complete maaltijd en hier hoeft eigenlijk niets meer bij. Maar een heerlijke frisse salade erbij is natuurlijk altijd lekker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jkraanen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jkraanen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top