1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ajam Paniki

Ajam Paniki

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-04-2002

Ingrediënten 4 personen


4 kippebouten of 10 a 12 drumsticks - halve bol knoflook - 2 uien - een stukje gemberwortel of bakgember - sambal - ketjap - santen of kokosmelk



Dit indonesische kipgerecht (op z'n hollands) heb ik van een vriendin van een vriendin van een vriendin ...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui en knoflook. Rasp de gemberwortel.

Bereidingswijze

Braad de kip aan in boter of olie. Fruit de ui en knoflook mee. Voeg dan de gember toe. Voeg daarna de sambal (1 a 3 eetlepels) en de ketjap (ca. 1/2 kopje) toe. Voeg de santen toe. Laat alles nog een half uurtje sudderen ... en klaar. Lekker met rijst een frisse salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jkraanen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jkraanen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top