Chinese Fondue

  • Chinees,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-04-2002

Heel erg leuk om te doen! Een heel volledig recept voor Chinese fondue, met verschillende soorten Oosterse sausjes. Een magere, overheerlijke variant op de vleesfondue, slechts 500 kcal per portie!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de knoflooksaus:

5 uitgeperste teentjes knoflook - 100 g abrikozenmarmelade - 6 EL milde azijn - een beetje sojasaus - 1 msp. gemberpoeder - 1 TL kerriepoeder


Voor de gembersaus:

1 EL fijngehakte gemberbolletjes - 2 fijngehakte teentjes knoflook - 1 EL sojasaus - 2 EL honing - 125 g yoghurt - zout - gemberpoeder - chilisaus en versgemalen peper naar smaak


Voor de pittige saus:

1 paprika, in dunne reepjes - 1 fijngehakte ui - 125 g yoghurt - 100 g slagroom - 2 EL tomatenpuree - zout - tabasco - gemalen Sichuanpeper - sojasaus - suiker en fijngehakte peterselie naar smaak


Voor de fondue:

800 g verschillende soorten vlees en lever (rund-, varkens-, lamsvlees, kalfs- en kippelever) - 100 g bloemkoolroosjes 100 g - broccoliroosjes - 600 g gemengde groenten (wortel, prei, bleekselderij, paprika, courgette) - 200 g verse kleine champignons - 200 g visfilet - een beetje citroensap - 100 g gepelde garnalen - 2-3 liter groenten-, kippe- of vleesfond (pot)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Voor de knoflooksaus alle ingredienten door elkaar roeren en de saus op smaak brengen.
Voor de pittige saus en de gembersaus de ingredienten met elkaar mengen en de saus dan op smaak brengen met de kruiden en specerijen.

2. Vlees en lever droogdeppen en in kleine stukjes of reepjes snijden. De bloemkool- en broccoliroosjes in kokend water blancheren.

3. De verschillende groenten al naar gelang de soort in dunne reepjes, plakjes, ringen of stukjes snijden. De champignons eventueel halveren.

4. De visfilet afspoelen, droogdeppen, met citroensap besprenkelen en in blokjes snijden. De garnalen onder koud stromend water afspoelen, tot het water helder blijft en dan goed laten uitlekken.

5. De ingredienten voor de fondue in kleine schaaltjes doen of op bordjes leggen en met de sausjes op tafel zetten. De fond in een pan aan de kook brengen, overdoen in een fonduepan en tegen de kook aan houden.

6. Aan tafel kan iedereen met de draadlepels naar eigen voorkeur vlees, vis en groenten in de bouillon gaarkoken. Het vlees mag niet van tevoren worden gekruid, omdat de bouillon dan steeds scherper wordt.

Serveertip

Voor de fondue kunt u ook kant-en-klaarsausjes nemen, bijvoorbeeld soja-, vis- of chilisaus, en chutneys.

Dien op met stokbrood. Verder kun je er ook glasvermicelli gekruid met wat peper en citroenkruid bij serveren, die je ook kookt in de fonduepot in een schepnetje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rhz avatar
rhz 05-01-2006

oeps, onderstaand bericht natuurlijk niet voor deze pagina bestemd. verwijderbaar? r.h.

rhz avatar
rhz 03-01-2006

Hai Inge, Ik kom je ook overal tegen, mijn vriendin heeft net een Chinese fondue pan gekocht, (ik ontken dat ik dat be?nvloed heb) dus dat recept heb ik uitgeprint, maar nog te vroeg voor commentaar. Wel een goede gelegenheid om jou en je gezin en natuurlijk de familie in Frankrijk het allerbeste te wensen voor 2006. Ruud Hollak

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten