1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Huis Paté

Huis Paté

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-04-2002

Ingrediënten 20 personen


1 ronde leverworst van de supermarkt 500gr

klein potje crème fraîche 100ml

2 eetl ketchup

2 eetl cognac (of sherry)

kruiden


Verder heb je nodig


Blender


Veel pate voor weinig geld.
Een ideaal smeersel voor op een feestje. Zo gemaakt in de blender, apart van smaak en goedkoop (HOI, HOI)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Je neemt bij de supermarkt een ronde leverworst(zonder stukjes).
Die maal je fijn in de blender met wat zure room of creme fraiche, een scheutje cognac en twee eetlepels tomatenketchup(voor de frisse kleur).



Van dit basis mengsel kan je verschillende smeerpat?s maken:

Voeg bv dingen toe als verse tuinkruiden en/of wat knoflook en/of paprikapoeder, walnoten, zongedroogde tomaatjes, fijn gesnipperde paprika.


Laat je fantasie de vrije loop!

Serveertip

Als de paté te dun lijkt bedenk dan dat hij in de koelkast nog heel wat opstijft. (Is hij echt heel erg te dun doe er dan wat roomboter door, dat stijft zeker goed op bij afkoeling.)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top