Chinese fondue

  • Chinees,
  • 30-60 min.

Voor 6 personen - Bereidingstijd: ca. 3/4 uur - ca. 500 kcal per portie - Serveren met vloerbrood

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de knoflooksaus:
5 uitgeperste teentjes knoflook - 100 g abrikozenmarmelade - 6 EL milde azijn - een beetje sojasaus - 1 msp. gemberpoeder - 1 TL kerriepoeder

Voor de gembersaus:
1 EL fijngehakte gemberbolletjes - 2 fijngehakte teentjes knoflook - 1 EL sojasaus - 2 EL honing - 125 g yoghurt - zout - gemberpoeder - chilisaus en versgemalen peper naar smaak

Voor de pittige saus:
1 paprika, in dunne reepjes - 1 fijngehakte ui - 125 g yoghurt - 100 g slagroom - 2 EL tomatenpuree - zout - tabasco - gemalen Sichuanpeper - sojasaus - suiker en fijngehakte peterselie naar smaak

Voor de fondue:
800 g verschillende soorten vlees en lever (rund-, varkens-, lamsvlees, kalfs- en kippelever) - 100 g bloemkoolroosjes 100 g - broccoliroosjes - 600 g gemengde groenten (wortel, prei, bleekselderij, paprika, courgette) - 200 g verse kleine champignons - 200 g visfilet - een beetje citroensap 100 g - gepelde garnalen - 2-3 L groente-, kippe- of vleesfond (pot)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

1. Voor de knoflooksaus alle ingredienten door elkaar roeren en de saus op smaak brengen. Voor de pittige saus en de gembersaus de ingredienten met elkaar mengen en de saus dan op smaak brengen met de kruiden en specerijen.

Bereidingswijze

2. Vlees en lever droogdeppen en in kleine stukjes of reepjes snijden. De bloemkool- en broccoliroosjes in kokend water blancheren.

3. De verschillende groenten al naar gelang de soort in dunne reepjes, plakjes, ringen of stukjes snijden. De champignons eventueel halveren.

4. De visfilet afspoelen, droogdeppen, met citroensap besprenkelen en in blokjes snijden. De garnalen onder koud stromend water afspoelen, tot het water helder blijft en dan goed laten uitlekken.

5. De ingredienten voor de fondue in kleine schaaltjes doen of op bordjes leggen en met de sausjes op tafel zetten. De fond in een pan aan de kook brengen, overdoen in een fonduepan en tegen de kook aan houden.

Serveertip

6. Aan tafel kan iedereen met de draadlepels naar eigen voorkeur vlees, vis en groenten in de bouillon gaarkoken. Het vlees mag niet van tevoren worden gekruid, omdat de bouillon dan steeds scherper wordt.

Tip:
Voor de fondue kunt u ook kant-en-klaarsausjes nemen, bijvoorbeeld soja-, vis- of chilisaus, en chutneys.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar
vifke

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten