1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Provencaalse knoflooksoep

Provencaalse knoflooksoep

Door: lalons

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2002

Ingrediënten 4 personen


6-8 teentjes knoflook, fijngesneden; 1 kleine ui, fijngesneden; 2 el olijfolie; 2 el paneermeel; 0.5 tl cayennepeper; 1 tl apprikapoeder; 1 takje salie; zout; peper; 1 vleesbouillontablet; 1 dl sherry; 1 el citroensap; 8 dunne sneetjes stokbrood; 4 el oude geraspte kaas; 2 eidooiers; 1 pakje Room Culinair, 2 el fijngesneden peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Knoflook en ui in olijfolie ca. 5 minuten bakken. Paneermeel, cayennepeper en paprikapoeder ca. 3 minuten meebakken. Salie, snufje zout, bouillontablet en 1 liter water toevoegen. Sherry en citroensap erbij schenken en mengsel aan de kook brengen. Soep op zacht vuur ca. 30 minuten laten koken. Brood over voorverwarmde soepkommen verdelen en kaas erover strooien. Eidooiers, room culinair en ca. 5 el hete soep door elkaar roeren en dit mengsel door soep roeren. Soep goed verwarmen, maar niet meer laten koken. Soep op smaak brengen met zout en peper en in soepkommen schenken. Voor serveren peterselie erover strooien.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lalons
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top