1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. VITELLO TONNATO

VITELLO TONNATO

Door: soes-chef

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2002

Ingrediënten 6 personen


1 kleine ui
100 g worteltjes
2 stengels bleekselderij
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
500 g kalfsfricandeau
? liter droge witte wijn
zout
1 citroen
6 zwarte olijven zonder pit
1 blikje tonijn in olie
2 ansjovisfilets
125 ml zure room
versgemalen witte peper
2 eetlepels kappertjes


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, keukenmachine, braadpan


Vlees met vis...lekkere combi!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie bereidingswijze...

Bereidingswijze

De ui pellen en grof snipperen. De worteltjes schrappen, wassen en in stukjes snijden. De bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. In een schaal de groenten, het laurierblaadje en de kruidnagels door elkaar scheppen. De fricandeau erop leggen, de wijn erover schenken en het vlees afgedekt in de koelkast ? 12 uur laten intrekken (= marineren). De fricandeau af en toe keren.
In een pan de fricandeau met het marinademengsel, ? liter water en 2 theelepels zout aan de kook brengen. Het vlees afgedekt in ? 15 minuten zachtjes gaar koken en daarna in de bouillon laten afkoelen.
Intussen de citroen goed schoonboenen onder stromend water.
De helft in dunne plakjes snijden en de plakjes halveren. De andere helft uitpersen. De olijven in dunne plakjes snijden.
In de keukenmachine de tonijn met olie en de ansjovis pureren.
De zure room toevoegen en het mengsel nogmaals pureren tot een gladde saus ontstaat. De saus op smaak brengen met peper en citroensap.
De fricandeau uit de bouillon nemen en droogdeppen met keukenpapier (de bouillon wordt niet meer gebruikt).
Met een scherp mes de fricandeau in dunne plakken snijden. De plakken over vier borden verdelen en bestrooien met peper.
De tonijnsaus nogmaals doorroeren en over het vlees verdelen.
De kappertjes en de olijven erover strooien en garneren met plakjes citroen.

Serveertip

Lekker met een tomatensalade en stokbrood.

SMUL ZE!!!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soes-chef
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top