Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Australische Hamburgers

Australische Hamburgers

Door: louisewolbert

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2002

Ingrediënten 6 personen


750 gram biefstuk of tartaar (vraag je slager de biefstuk door de gehaktmolen te draaien), 1 ui, 1 ei, ? kop verse broodkruimels, 3 el ketchup, 3 el worcestersaus, 1 flinke bos verse peterselie, zout, peper, 3 grote uien, 6 plakken kaas, 6 eieren, 6 plakjes bacon (Ierse), 6 ronde broodjes, 3 tomaten, 6 ananas ringen, tomatenketchup, 30 gram boter voor de uien.



Verder heb je nodig


Kom, Snijplank, mes, schaal, 2 koekenpannen.


De tuin meubelen staan uit, de tafel is gedekt en we eten hamburgers, maar niet zomaar hamburgers. Het is een nogal bewerkelijk recept maar het eindresultaat maakt, dat het de tijd die je er in steekt zeker waard is. Dit is voor ons een hoofdmaaltijd op warme of hete dagen. Lekker met een stel vrienden in de avonduren, een gazpacho als voorgerecht en een fruitsalade toe. Wat glazen witte wijn erbij maakt deze maaltijd tot een waar feestje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en de uien, snijd er 2 in ringen en snipper er 1 fijn, knip de peterselie heel fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Leg het vlees in een kom en leg er de ei, broodkruimels, ketchup, worcestersaus, peterselie, zout en peper naar smaak en de gesnipperde ui. Meng alles goed door elkaar en vorm er 6 burgers van. Leg ze in een schaal en laat ze een paar uur, afgedekt in de koelkast rusten. Haal ze uit de koelkast en leg ze op de barbeque. Zet intussen een Koekenpan op je hittebron en bak de uien goudbruin op een halfhoge hittebron. Doe dit langzaam dan worden ze het lekkerst! Neem ze uit de pan, doe er de bacon in en bak ze knapperig.

Bereidingswijze

Grill intussen ook de broodjes. Neem 6 borden en leg er de broodjes open op. Leg op elke broodje ijsbergsla, een burger en een ring ananas. Bak intussen de eieren en leg die op de andere helft van de broodjes samen met plakjes tomaat en uitgebakken bacon.





Serveertip

TIP: De burgers kunnen ook gebakken in de koekenpan! Neem hiervoor 30 gram roomboter en neem er 15 gram vanaf. Leg er 3 in en bak ze aan beide kanten goudbruin. Voeg resterende boter toe en bak de laatste 3.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van louisewolbert
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top