1. Home
  2. Recepten
  3. Honingwafels

Honingwafels

Door: orphan

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-04-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ei * 250 gr. bloem * 20 gr. gist * 1 dl. melk * 120 gr. boter * 2 eetl. griessuiker * 120 gr. parelsuiker * 40 gr. vaste honing


Verder heb je nodig


Wafelijzer


Voor het bakken kan een electrisch wafelijzer (gebruiksaanwijzing van de fabrikant volgen!) of een wafelijzer op gas gebruikt worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Los de gist op in de lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem, giet daarin de gist en meng goed door elkaar. Doe er dan de suiker bij, het losgeklopte ei en de gesmolten boter. Maak daarvan een smeuig deeg en laat dat, afgedekt met een doek, op een matig warme plaats rijzen.
Doe er de parelsuiker en de honing door als het volume van het deeg verdubbeld is.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top