lombo do porco assado (portugal)

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Heerlijk gebraden mals varkensvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 1/2 kg.mals varkensvlees (varkensfilet,enkele varkenshaasjes of varkensgebraad,allen met wat vet eraan)
6 teentjes knoflook.
4 a 5 el.margarine of reuzel.
Voor de marinade:

2 glazen witte wijn.
2 el.paprikapoeder (zoete versie).
1 laurierblad.
Peper,Zout.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadslede

Voorbereiding

Begin een dag van te voren.

Zet alle ingedienten klaar en verwarm de oven voor op 220gr.C,gasovenstand 6)

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar.Leg het vlees in de marinade,schep wat van de marinade over het vlees en laat het een dag of nacht in het vlees trekken.(Bedruip het vlees af en toe met de marinade zodat echt het gehele vlees gemarineerd
wordt.

Ontvel na het marineren de teentjes knoflook.De grote tenen evt. in stukken snijden.Maak sneetjes in het vlees en stop daar de knoflook in.Leg het vlees met de marinade en de reuzel of margarine in een vuurvaste vorm.Braad het vlees ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven.Bedruip het vlees regelmatig met de marinade.

Serveertip

Lekker met nieuwe aardappeltjes of frietjes en gegrilde groenten en salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

fransbrouwers avatar
fransbrouwers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten