Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Portugese keuken
  5. arroz de acafr?o (portugal)

arroz de acafr?o (portugal)

Door: fransbrouwers

  • Portugees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2002

Ingrediënten 8 personen


2 1/2 kopje rijst (= ca.300 gr).
2 uien,fijngesnipperd.
1/2 (portugese)metworst.
125 gr.benham.
Ca.5 kopjes kippebouillon
3 zakjes saffraan (of colorante por arroz).
4 a 5 el.goede olijfolie.



Saffraanrijst.Een heerlijk bijgerecht bij vlees of kipgerechten.Kan ook goed zonder metworst en ham gemaakt worden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingredienten vooraf klaar.

Bereidingswijze

Doe de olie in een ruime Koekenpan en fruit ze tot ze glazig zijn.Snijd de ham en de metworst in kleine snippers en doe ze bij de ui.Roer vervolgens de rijst en de saffraan of kleurpoeder door de pan en schep goed om tot de rijst goed heet en geel gekleurd is.
Voeg de bouillon toe en kook op klein vuur de rijst tot dat deze gaar is.Voeg eventueel,beetje bij beetje,wat extra bouillon toe als de rijst dreigt droog te koken terwijl hij nog niet gaar is.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top