1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Broodschotel

Broodschotel

  • Nederlands, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2002

Ingrediënten


200gr. Brood (zonder korst), ? kg zure appels, 80 a 100 gr suiker, 50 gr boter, 2 thl. kaneel, wat melk


Verder heb je nodig


Ovenschaal, plank, mes


Het lekkerste wat er bestaat uit grootmoeders tijd.
De hele familie kwam bij oma eten als ze dit op tafel zette. Eigenlijk is het een warm nagerecht, maar wij eten het als hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Brood in stukjes snijden. Appels schillen en in stukjes snijden. Suiker en kaneel mengen met elkaar. Ovenschaal in vetten. Oven voorverwarmen op 180 a 200 C.

Bereidingswijze

Laagje brood in de ovenschaal besprenkelen met melk, laagje appel erop bestrooien met suiker/kaneel mengsel. En zo verder laagjes op bouwen tot het op is. Eventueel nog wat kleine klontjes boter er tussen.
En dan ? 20 minuten in de oven

Serveertip

De suiker pot op tafel voor diegene die het niet zoet genoeg vinden, want het lekkerst is het als het zo zoet is dat je tanden eruit vallen.
Mijn zus eet het ook wel met een vanillesaus, maar dat heb ik nog nooit op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romi31


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romi31
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top