Tempura van pompoen

  • Japans, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-03-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2 pompoen; 150g tarwemeel; 50g maismeel; 1 theel. kuzu(japans zetmeel, optioneel); 1 theel. zeezout; 2 theel. mosterdpoeder; 5 dl ijskooud, koolzuurhoudend water; frituurolie; dipsaus: 4 etl. shoyu(sojasaus); 2 eetl. sake(of medium sherry); 1 theel. mierikswortel, geraspt; 1 theel. sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pompoen schillen, pitten en draden verwijderen. Vruchtvlees in dunne schijfjes snijden. Meelsoorten mengen met kuzu, zout en mosterdpoeder. Het water erdoor kloppen; beslag mag wat klonterig blijven. 30 min. in koelkast laten rusten. Ingredienten voor dipsaus mengen. Frituurolie verhitten tot 180?C. Pompoenschijfjes door het beslag wentelen en in 2-3 minuten krokant frituren. Niet teveel tegelijk bakken. Even op keukenpapier laten uitlekken. dipsaus erbij geven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten