1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. paashaas

paashaas

  • Belgisch, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-03-2002

Ingrediënten


500 gr. bloem -
40 gr. gist -
1 ei -
2,2 dl. melk -
75 gr. witte suiker -
8 gr. zout -
100 gr. beurre noisette -
een weinig kaneel
en wat amandelschilfers


Verder heb je nodig


Bakplaat en bakpapier


Lekkere ontbijtkoek

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200?

Bereidingswijze

Alle ingredienten tot een deeg kneden.
15 minuten laten rusten.
Bolletjes van 75 gram afwegen.
Je hebt 4 bolletjes per haas nodig.
De bolletjes opbollen en terug 15 minuten laten rusten.
Per 4 bolletjes, drie lange worsten en 1 kegelvorm rollen.
Met de 3 worstenvormen een vlecht maken.
Deze vlecht oprollen tot een cijfer 6 vorm en op de bakplaat leggen.
De kegelvorm die het hoofd is, wat inknippen, 1/4 ongeveer (vormen de oren) en op de 6 plaatsen.
Een rozijnte of ander gedroogd fruit erop plaatsen als oog.
Instrijken met opgeklopt ei en bestrooien met amandelschilfertjes.

Afbakken op 200? ongeveer een 15 minuten

Serveertip

Lekker als ontbijt met koffie of met chocolademelk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geeraert


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geeraert
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top