Mousse van zalm met Palm en kreeft
- Belgisch, Voorgerecht
- 30-60 min.
Belgische bieren lenen zich tot magistrale bereidingen - wees gerust, dit is eerder simpel
Ingrediënten 4 personen
1 dl Palm-biereen klein blik kreeftensoep
1 dl room
200 gram gerookte zalm
200 gram rauwe zalm
5 eidooiers
gelatine
takjes dille
pezo
1/4 komkommer
4 viooltjes
1 scheut cognac
Bereidingswijze
Vermeng de kreeftensoep en het bier zodat u een saus krijgt. Week enkele gelatineblaadjes in water en knijp ze uit - laat opwarmen in de kreeftensaus.
Doe de twee soorten zalm, de room en de dille in de keukenrobot en giet de kreeftensaus erbij. Mix tot een gladde massa en kruid met peper en zout.
Giet het mengsel in een vorm en laat de mousse opstijven in de koelkast. Serveer de mousse op een bordje en garneer met stukjes komkommer en een viooltje.
Serveertip
met een lekkere Palm natuurlijk!