1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Carla's preitaart.

Carla's preitaart.

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-03-2002

Ingrediënten 2 personen


Voor het deeg:3ons bloem4 el. oliezout1 1/2 dl. waterbloem voor het uitrollenVoor de vulling:500 gr. prei200 gr. magere spekreepjes1 el. (olijf)olie200 gr. creme fraiche3 eieren100 g. Danish Blue (of een andere blauwschimmelkaas)


Verder heb je nodig


Deegroller, springvorm van 24 cm.,boterkwastje, oven, voorverwarmd op 200 graden.


Met onder andere Danish Blue, en spekreepjes. De inspiratie voor dit gerecht komt van Marieke, door haar spruitjestaart.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst het deeg door de bloem, olie, zout en water te mengen. Voeg het water geleidelijk toe, het deeg moet stevig blijven. Laat het deeg 30 minuten rusten.
Voor de vulling de prei schoonmaken, in niet te dunne ringen snijden en 3 min. koken. De spekreepjes uitbakken in de olie. Doe de creme fraiche in een kom en klop er de eieren door. Verbrokkel de kaas in het creme fraiche-eimengsel en roer goed door.

Bereidingswijze

Vet de springvorm in. Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is als de vorm. Bekleed de vorm met de deeglap. Verdeel de prei hierover. Schep de spekjes over de prei. Giet het creme fraiche mengsel hier over. Laat de taart in ca 40 min. gaar worden in het midden van de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top