Eendenborstfilets met rode portsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Vooral de saus erbij!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eendenborstfilets
50 gr: boter
1dl: rode port
1/2 liter gevogeltefond
50 gr: bloem
zout, peper
1/2 theelepel dragon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

koekepan
garde
snijplank
mes

Voorbereiding

zie bereidingswijze...

Bereidingswijze

Bereiding saus:
Smelt de boter in een pan maar laat ze niet heet worden. voeg de bloem in een keer toe bij de boter. Roer het mengsel met de garde goed door elkaar. Laat het 2 tot 3 min: zonder te kleuren glazen.Voeg de koude bouillon en de port toe en de dragon. Laat het geheel aan de kook komen tot de gewenste dikte.
Bereiding:

Eendenborst filets bestrooien met zout en peper.Filets in ca: 3 minuten bruin en rose bakken.Eendenborst filets in dunne plakjes snijden. Saus over de borden verdelen,De filets in de saus leggen.

Serveertip

Lekker met gegratineerde aardappelpuree en spruiten.

SMUL ZE!!!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

soes-chef avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten