Kabeljauw met mosselen
- Scandinavisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 27-03-2002
Een zeewaardig maaltijdje
Ingrediënten 4 personen
4 stukken kabeljauwnaar smaak peper & zout & wortel & courgette & knolselderij & boter & citroensap
200 gram mosselen (gekookt)
1 deciliter witte wijn
2 deciliter visfumet
6 streng witlof
0,5 deciliter azijn
2 stuks sjalotjes (fijn gehakt)
2 deciliter olie (druivepit)
1 bos verse bieslook
Benodigdheden
vacuumzakjescombisteamer
snijplank
mes
kookpannetje
Voorbereiding
De kabeljauwfilet met peper en zout bestrooien en in 4 vacuumzakjes doen.
De mosselen en in blokjes gesneden groente over de zakjes verdelen en de wijn en visfumet in de zakjes schenken.
In ieder zakje een klontje boter doen en de zakjes vacumeren.
De witlofstronkjes halveren, de harde kern verwijderen en de witlof in fijne reepjes snijden. De witlof met citroensap besprenkelen, met peper en zout bestrooien en over 4 zakjes verdelen. De zakjes vacumeren.
Bereidingswijze
De zakjes in de combi-steamer van 100 ? C. met stoom in 5-10 minuten gaar laten worden.
De vis uit de zakjes halen, het vocht in een pannetje schenken. Azijn, sjalotjes, olie en gehakte bieslook toevoegen, goed mengen en op smaak brengen met peper en zout.
De witlof uit de zakjes halen en op voorverwarmde borden leggen. De vis met groenten en mosselen op het witlofbedje leggen. De lauwwarme wijnvinaigrette om het geheel schenken.
Serveertip
SMUL ZE!!!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties