Kabeljauw met mosselen

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2002

Een zeewaardig maaltijdje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken kabeljauw

naar smaak peper & zout & wortel & courgette & knolselderij & boter & citroensap

200 gram mosselen (gekookt)

1 deciliter witte wijn

2 deciliter visfumet

6 streng witlof

0,5 deciliter azijn

2 stuks sjalotjes (fijn gehakt)

2 deciliter olie (druivepit)

1 bos verse bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vacuumzakjes
combisteamer
snijplank
mes
kookpannetje

Voorbereiding

De kabeljauwfilet met peper en zout bestrooien en in 4 vacuumzakjes doen.
De mosselen en in blokjes gesneden groente over de zakjes verdelen en de wijn en visfumet in de zakjes schenken.
In ieder zakje een klontje boter doen en de zakjes vacumeren.
De witlofstronkjes halveren, de harde kern verwijderen en de witlof in fijne reepjes snijden. De witlof met citroensap besprenkelen, met peper en zout bestrooien en over 4 zakjes verdelen. De zakjes vacumeren.

Bereidingswijze

De zakjes in de combi-steamer van 100 ? C. met stoom in 5-10 minuten gaar laten worden.
De vis uit de zakjes halen, het vocht in een pannetje schenken. Azijn, sjalotjes, olie en gehakte bieslook toevoegen, goed mengen en op smaak brengen met peper en zout.
De witlof uit de zakjes halen en op voorverwarmde borden leggen. De vis met groenten en mosselen op het witlofbedje leggen. De lauwwarme wijnvinaigrette om het geheel schenken.

Serveertip

SMUL ZE!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten