1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. tonijnpasta

tonijnpasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2002

Ingrediënten


Pasta, tonijn, geitenkaas, champignons, paprika, courgette, olijven, kookroom, ui, witte wijn, Italiaanse kruiden, knoflook, peper (zout)

Eventueel is de courgette ook te vervangen door paksoi, dat geeft er een frisse smaak aan!



Een pasta met smeuiige ingredienten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet water op voor de pasta en kook de pasta met een scheutje olijfolie erbij. Snij de ui, de champignons (in grote brokken om zo veel mogelijk smaak te behouden), de paprika en de courgette en bak ze in de pan in olijfolie. Meng ondertussen de tonijn met de creme fraiche, de geitenkaas, de kruiden, een paar gesneden olijven, de knoflook en peper en zout. Al naar smaak ook kruiden, knoflook, peper aan de paprika/ui/champignons toevoegen. Ook daar wat gesneden olijven warm laten worden. Als de pasta klaar is en geademd heeft het tonijnmengsel erdoorheen scheppen om het zo te warmen. Dan de rest erbij doen nadat je deze afgeblust hebt met een scheut witte wijn. Wil je het feestelijker opdienen, dus apart van de pasta, kun je het tonijnmengsel in de oven warmen. Niet op vuur, dan gaat de smeuiigheid er sneller van af! Afgarneren met pijnboompitjes en basilicum

Serveertip

Lekker met een tomaat/basilicum-salade met wat apart gehouden geitenkaas en pijnboompitjes. Eventueel de geitenkaas vervangen door mozzarella in het hele gerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renshans


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renshans
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top