1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Ovenschotel Gehakt, Appel en Aardappelpuree

Ovenschotel Gehakt, Appel en Aardappelpuree

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappels
400 g gehakt
100 g mager gerookt spek
250 g champignons
2 uien
3 appels (cox, goudreinet)
1 teen knoflook
100 g geraspte oude kaas
250 ml melk
boter
zout, cayennepeper, nootmuskaat



Van Moesje 2

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en kook de aardappels. Ondertussen: Verwarm de oven voor (225 graden
C). Snipper de uien, snijd champignons in plakjes, snijd spek in stukjes.
Bak het spek 5 minuten in wat boter, doe hierbij het gehakt en bak dit rul
in 5 minuten, voeg champignons, ui, zout, cayennepeper en nootmuskaat toe en
pers de knoflook erin uit; nog 5 minuten laten bakken. Nu ovenschotel
invetten en appels schillen en in stukjes snijden. Gehaktmengsel in
ovenschotel doen, appel eroverheen verdelen. Aardappels stampen tot puree
met melk, boter en nootmuskaat. Puree op gehakt-appelmengsel doen, hierop
gerapte kaas. Nu mag het nog 20 minuten in de oven en dan is het klaar.
Serveren met frisse salade van bv. andijvie en tomaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosheks


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top