Mie met gehakt-pindasaus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2002

van moesje 2

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 Spaanse peper
1 eetlepel olie
250 gr rundergehakt
Zout
1 teentje knoflook
150 gr mie
3 eetlepels pindakaas
1 liter melk
1 eetlepel ketjap manis
1/2 theelepel kerriepoeder
1 mespunt sinaasappelrasp
1 theelepel citroenrasp
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes
Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de peper in 5 minuten
rul
Breng het op smaak met zout en pers de knoflook erboven uit
Kook in een andere pan de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar
Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, het gemberpoeder, het kerriepoeder,
het citroensap en de sinaasappelrasp door het gehakt en blijf roeren tot een
egale saus ontstaat (verdun de saus zo nodig met wat water
Giet de mie af, verdeel hem over 2 borden en schep de gehaktsaus erover
Lekker met gestoofde paksoi

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten