Scotch broth

  • Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2002

Voorbereidingstijd : 30 minuten koelen - Kooktijd : 2 3/4 uur - Voor 6-8 personen

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg lamsvlees, nek of schenkel - 2,5 L water of bouillon - peper en zout naar smaak - 1 wortel, fijngehakt - 1 koolraap, fijngehakt - 1 ui, gesnipperd - 2 preien, in ringen - 1/2 kop parelgort - 1/2 kop peterselie, fijngehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Bereidingswijze

Verwijder het vet van het vlees. Doe het vlees in een grote steelpan met water, zout en peper. Aan de kook brengen en afgedekt 1 uur laten sudderen, de soep regelmatig afschuimen. Voeg wortel, koolraap, ui, prei en parelgort toe, laat de soep afgedekt nog eens 1-11/2 uur sudderen, tot de groenten en de parelgort gaar zijn. Haal het vlees van de botten en doe het vlees weer in de pan. Tot kamertemperatuur laten afkoelen en in de koelkast zetten. Verwijder vlak voor het opdienen het gestolde vet. Opwarmen en de peterselie erdoor roeren.

Serveertip

Serveren met dik, knapperig brood.

Let op: deze soep, die ook wel gortbouillon wordt genoemd, moet net zo dik en vullend zijn als een stoofpot met groenten. Natuurlijk kunnen ook andere seizoengroenten worden gebruikt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten