Overheerlijk vijgenbrood

  • Ontbijt
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2002

Met rozijnen, gemengde noten en vijgen geweekt in Grand Marnier

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gram bloem ,
100 gram suiker,
2 pakjes vanillesuiker,
2 eetlepels Grand Marnier,
3 eieren,
300 gram gepelde gemengde noten,
50 gram rozijnen,
250 gram vijgen,
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de gewassen en uitgelekte rozijnen een half uurtje weken in de likeur. Hak
de noten tamelijk grof en snij de vijgen aan stukjes. Klop de eieren dik en
schuimig met de suiker en de vanillesuiker. Spatel daarna de bloem erdoor. Voeg
de in likeur geweekte rozijnen, de gehakte noten en de gesneden vijgen aan het
beslag. Roer het geheel tot een mooi glad beslag. Schep het beslag in een goed
beboterd rechthoekig bakblik.

Bak het brood vijgenbrood ongeveer 1 uur en een kwartier in een voorverwarmde
oven op 175 graden Celsius. Leg eventueel aluminiumfolie op de bakblik wanneer
het brood teveel kleurt. De gaarheid van het brood kunt u nagaan door er met de
punt van een breinaald in te prikken. Wanneer er aan de breinaald geen beslag
blijft kleven is het brood gaar gebakken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten