1. Home
  2. Recepten
  3. Worteltaart

Worteltaart

Door: ryannevaplus

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2002

Ingrediënten 12 personen


300 gr. bloem... 400 ge. suiker... 1 zakje bakpoeder... 2 tl gemalen kaneel... 1 tl. gemalen kardemon... 2,3 dl. maisolie... 3 grote geklopte eieren... 1 flesje vanille-extract... 350 gr. wortelpuree(gekookte en gepureerde wortelen)... 200 gr. gehakte walnoten(of pecannoten)... 100 gr. geraspte kokos voor het roomkaasglazuur... 225 gr. zachte roomkaas... 85 gr. zachte boter... 225 gr poedersuiker... sap van 0,5 a 1 limoen... rasp van 1 limoen.


Verder heb je nodig


Springvorm van ca. 24 cm.


Bijzonder tussendoortje voor een heerlijk moment!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de over op 180 graden celcius. Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de vorm en het papier in met een beetje boter of bakspray. Zeef de bloem in een kom met de suiker, kaneel, kardemon en het bakpoeder. Voeg al kloppend beetje bij beetjede olie, de eieren en het vanille-extract toe. Doe alle overige ingredienten erbij en roer tot een glad beslag. Schep het beslag in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar tot een houten prikker er droog uitkomt. Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder de vorm. Maak het glazuur door de roomkaas en de boter samen glad te roeren. Zeef de poedersuiker bij het roomkaasmensel en roer alles samen met het limoensap en de limoenrasp glad. Bestrijk de taart rondom royaal en niet te glad met het glazuur.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ryannevaplus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top