1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. STOOFPOT VAN MUSKUSRAT (WATERKONIJN)

STOOFPOT VAN MUSKUSRAT (WATERKONIJN)

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2002

Ingrediënten 4 personen


2 muskusratten, gefileerd, in stukken gesneden
5 eetlepels boter
anderhalve kopje zure room
1/3 kopje azijn
5 gesneden sjalotten
zout en peper naar smaak
een halve theelepel tijm
andere kruiden naar smaak



In Nederland ongebruikelijk, in Belgie op de kaart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Muskusratten worden gevangen door de provinciale muskusrattendienst. Waar die zit, kun je informeren bij de provincie waar je woont. Laat je niet afschrikken doordat ze worden aangeduid als 'ratten'. De Vlaamse aanduiding 'waterkonijn' is veel toepasselijker. Het vlees ervan is zacht.

Bereidingswijze

Smelt drie eetlepels boter in een braadschotel en bak de stukken muskusrat daarin lichtbruin.
Meng de room, azijn, sjalotten, zout, peper, kruiden en de rest van de boter.
Giet de helft van dit mengsel over de muskusrat.
Dek de schaal af en laat dit sudderen op een heel laag pitje.
Wees voorzichtig dat je het mengsel niet laat aanbranden.
Voeg de rest van het room mengsel toe.
Gedurende 10 minuten zachtjes opwarmen tot de saus dik wordt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top