1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lamssteak in roomsaus

Lamssteak in roomsaus

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2002

Ingrediënten 4 personen


5 el. (mais)olie4 grote in smalle repen gesneden uien1 teentje knoflook uit de knijper4 lamsteaks van 175-200 g. per stukzout1/8 l. koffieroom2 el. maizenametpuntje tijmmespuntje paprikapoedertabascoworcestersausgeraspte kaas.


Verder heb je nodig


Vleespan, koekenpan, aluminium schaaltje


Geschikt om in te vriezen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm in de vleespan 3 el. olie en fruit daarin onder af en toe omscheppen de ui met de knoflook glazig. Wrijf het vlees in met zout. Laat de rest van de olie in een grote koekenpan goed warm worden en bak de steaks vlug aan beide zijden lichtbruin. Doe de steaks bij de uien, voeg weinig warm water toe en laat het vlees in de gesloten pan op de laaggedraaide warmtebron bijna gaar worden. Neem het vlees uit de pan. Roer van de room met de maizena, tijm en paprikapoeder een glad papje en roer dat door de uien. Proef de saus en voeg naar smaak tabasco, worcestersaus of zout toe.

Bereidingswijze

Invriezen: Schep een deel van de saus in een aluminium schaaltje, leg daar de steaks in en bedek met de rest van de saus. Laat het gerecht invriezen en sluit het schaaltje af.
Bewaartijd 3-4 maanden.
Ontdooien: Zet de gesloten doos in het midden van een voorverwarmde oven (180 graden).
Neem na 15 min. het deksel weg, strooi geraspte kaas op het gerecht en laat dat door en door warm en mooi van kleur worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top