Bara's

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-1998

Gefrituurde Surinaamse koeken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Olie om te frituren, zelfrijzend bakmeel, zout, knoflook, djinten, massala, 1 pak barramix, evt. surinaamse peper, zonnebloemolie (voor de chutney), bakpoeder, 1 pak diepvriesspinazie (deelblokjes), 2 vleestomaten, 1/2 rood pepertje, handvol peterselie, 1/2 groen pepertje, 1 limoen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng een half pak baramix in een kom met 1/2 liter lauw water. Voeg een half pak diepvriesspinazie toe (200-250 gram). Meng alles goed. Voeg een pond zelfrijzend bakmeel toe, wat water (100 ml.) en kneed hiervan deeg. Laat dit een half uur rijzen.

Bereidingswijze

Verhit de olie. Pak met natte handen stukjes deeg (ca. 2 eetlepels groot) druk die plat, maak in het midden een gat en frituur ze aan beide zijden goudbruin. Laat de bara's uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Serveer ze met een chutney. Die maak je als volgt:

Snijd twee vleestomaten heel fijn. Voeg toe, 1/2 rood en 1/2 groen pepertje, 1 fijngehakt knoflookteentje, wat peterselie, zout, sap van 1/2 limoen en 1 eetlepel zonnebloemolie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

maryh avatar
maryh 21-06-2007

Ik heb je recept meegenomen. Groetjes Mary

maart avatar
maart 18-03-1999

Ja, waar haal je baramix? Want het lijkt me een heel lekker recept.

vonnie avatar
vonnie 18-01-1999

ik heb dit recept wel eens gemaakt, maar heel anders, nl. met urdiboontjes oftewel katjang idjoe, massala, djinten en knoflook. deze moet ik ook nog eens proberen.

cat_woman avatar
cat_woman 03-12-1998

Ik wil dit recept graag uitproberen,maar kan je me eerst vertellen wat baramix is?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten