1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lamsvlees op boerenwijze

Lamsvlees op boerenwijze

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2002

Ingrediënten 6 personen


1 1/2 el. (olijf)olie40 g. boter1 kg. in smalle repen gesneden uien1 kg. magere lamslapjes2 middelgrote groene paprika's 2-3 teentjes knoflook uit de knijper1/2 l. rode wijn4 el. tomatenpuree of ketchupzoutmespunt suikertabasco



Zeer geschikt om in te vriezen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de olie, voeg 20 gr. boter toe en laat daarin, onder af en toe omscheppen de uien zacht en heel lichtgeel worden. Snij het vlees in niet te kleine stukken. Voeg de rest van de boter toe aan de uien en laat het lamsvlees licht kleuren en halfgaar worden. Maak de paprika's schoon en snij ze in repen van 1 cm. Doe de paprika's met de wijn en de tomatenpuree of de ketchup in de pan, roer goed en voeg naar smaak zout en suiker toe. Leg het deksel op de pan als de inhoud kookt, draai de warmtebron lager en laat het vlees, onder af en toe omroeren om aanzetten te voorkomen in 20-30 min. gaar worden.

Bereidingswijze

Invriezen: Laat het gerecht door en door koud worden. Breng het over in diepvriesmateriaal, vul dat niet hoger dan tot 1 1/2 cm. onder de rand en laat het gerecht open bevriezen. Sluit daarna af. Bewaartijd 5 tot 6 maanden.
Om te ontdooien: in de koelkast 6 tot 8 uur, bij kamertemperatuur 3 tot 4 uur, of verwarm het vlees in saus in een pan met dikke bodem eerst langzaam op laag vuur, roer goed als de inhoud is ontdooien en warm dan het vlees op de hogergedraaide warmtebron snel op.

Serveertip

Voeg eventueel tijm, rozemarijn, tabasco en zout toe.
Lekker met gebakken aardappels en witte bonen, of ijsbergsla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top