Macaroni Ovenschotel
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Heerlijke macaroni ovenschotel met olijven (niet verplicht), kaas, kip en een heerlijke saus. Lekker snel klaar!
Ingrediënten 4 personen
2 kipfiletjes6 zwarte olijven
1 grote ui
1 groene paprika
1 pak snelkook macaroni
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel peper
1 theelepel zout
1 pakje Room Culineair
1 pakje tomatensausbasis : Sofrito
1 zakje geraspte kaas
Benodigdheden
Ovenschaal, een diepe bak en braadpan
Voorbereiding
Snij de kip in blokjes en doe hetzelfde met de paprika en de ui. Snij de olijven in dunne ringen. Vet de ovenschaal in
Bereidingswijze
Zet een grote pan met water op het vuur.
Doe een klontje boter in een diepe bak- en braadpan en schroei de kip op een half hoog vuur helemaal dicht(laat de kip niet bruin worden maar wel gaar). Strooi ook het knoflookpoeder, zout en peper over de kip.
Doe ondertussen als het water kookt, de snelkookmacaroni(2 derde van het pak)in het water en stel de kookwekker in op 5 minuten.
Als de kip bijna klaar is doe je de ui, paprika en de olijven erbij en laat dit samen ongeveer 2 minuten pruttelen.
Doe de macaroni, als die klaar en afgegoten is, bij het kip-mengsel.
Giet nu 2/3 van de roomculineair en 2/3 van de tomatensausbasis bij het mengsel.
Roer dit goed door elkaar en laat het geheel flink warm worden. (zorg dat het niet kookt)
Giet het mengsel in de ovenschaal een bestrooi het met geraspte kaas. Zet het gerecht circa 15 minuten in een oven op 225 graden en klaar is je heerlijke macaroni ovenschotel!