Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gehaktbal met jus

Gehaktbal met jus

Door: defrens

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor de gehaktbal:
500 gr gehakt
100 gr paneermeel
1 ei
1 ui
1 eetl mosterd
zout en peper
paprikapoeder
nootmuskaat
gemberpoeder
boter
Voor de jus:
braadvocht
1 eetl. tomatenpuree
1 theekopje bouillon
iets aangemaakte maizena



We zouden bijna vergeten hoe het moet....

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de ui in kleine stukjes. Meng de ui, gehakt, mosterd, zout, peper, kruiden, paneermeel en ei door elkaar tot een stevige massa. Mocht het te droog zijn, voeg dan iets (koffie)melk toe. Als het te nat is, voeg dan wat paneermeel toe.
Draai er plat-ronde ballen van. Bak deze in de boter mooi bruin. Laat ongeveer 20 minuten doorgaren met deksel (half) op de pan.
Haal het vlees uit de pan. Voeg de tomatenpuree aan het braadvocht toe. Verhit dit goed opdat de zure smaak verdwijnt. Voeg daarna de bouillon toe en bind het iets met de maizena.
Leg de ballen terug in de jus en laat deze nog even doorwarmen.

Bron

Kookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top