1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Worteltaart

Worteltaart

Door: jpjvdberg

  • Duits, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-2002

Ingrediënten 8 personen


175 gram boter, 250 gram suiker, een snufje zout, 4 eierdooiers en 4 eiwitten 150 gram gepelde gemalen amandelen, 6 eetlepels sinaasappelsap, 375 gram wortelen, 3 eetlepels rum, 250 gram bloem, 1 zakje bakpoeder.
=============================================


Verder heb je nodig


Boter om in te vetten. Paneermeel.

De flesjes voedselkleurstof zijn te koop bij Albert Hein.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Glazuur;
200 gram poedersuiker, 3 eetlepels Kirschwasser, de geraspte schil van een 1/2 sinaasappel, 3 eetlepels sinaasappelsap, 175 gram kant en klare marsepein, poedersuiker, voedsel kleurstof.
=============================================
Wortelen heel fijn raspen.
=============================================
Voor het glazuur de poedersuiker met het Kirschwasser, geraste sinaasappel en sap door elkaar roeren en de afgekoelde worteltaart met de glazuur bestrijken. Voor de garnering van marsepein met wat poedersuiker en voedingskleurstof kleine worteltjes maken. Steek deze worteltjes op de taart, eventueel met wat vers groen erbij.


=============================================

Bereidingswijze

De boter met de suiker, zout en eierdooiers schuimig kloppen. De eiwitten apart stijfkloppen. Door de schuimige eierdooiers de gemalen amandelen, sinaasappelrasp en sap roeren. Besprenkelen met de rum. De bakpoeder door de bloem mengen en dit samen met de wortelen toevoegen. De stijfgeklopte eiwitten luchtig door het beslag scheppen en het beslag in een licht ingevette, met paneermeel bestrooide springvorm (26 cm) scheppen en in een voorverwarmde oven op 175 graden 50-60 minuten laten bakken.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top