1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. pasteis de nata (portugal)

pasteis de nata (portugal)

  • Portugees, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2002

Ingrediënten


500 gr.roomboterbladerdeeg uit de diepvries.
8 eidooiers.
100 gr. suiker.
1/2 tl. zeste (geraspte citroenschil)
4 dl. room.
1 afgestreken el. tarwebloem.
1 el.poedersuiker,gezeefd.
1 el. gemalen kaneel.
Beetje margarine.


Verder heb je nodig


Vormpjes met een doorsnede van 5 cm.


Een traditioneel roomgebakje uit Lissabon.In de wijk Belem,aan de oevers van de Taag,is een cafe (Confeitaria de Belem,Rua de Belem,84,1300 Lisboa,Tel.21367423) waar de iets grotere versie van Pasteis de Nata wordt geserveerd.De gebakjes heten daar Pasteis de Belem.Onderstaand recept is goed voor ca.20 gebakjes.Bij grotere vormpjes wat minder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alleingredienten vooraf klaar.Vet de gebaksvormpjes in met de margarine.Verwarm de over voor op 250 gr.C,gasovenstand 6. Vermeng de poedersuiker met de kaneel.

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien.Snijd het bladerdeeg in reepjes van 3 cm lengte en een halve cm. breedte.
Rol deze stroken (niet te strak) op en leg ze in de ingevette bakvormpjes.Druk met een natgemaakte vinger het deeg goed in de vormpjes.Snijd deeg dat over de rand van de vormpjes komt af.
Klop de eidooiers.Roer in een pan de room,suiker en zeste door elkaar en voeg door een zeef het geklopte eigeel toe.(eventueel andersom,roer de room door de losgeklopte eidooiers)
Verwarm het mengsel op een LAAG vuur.Haal de pan kort voor het kookpunt van het vuur en roer er dan de bloem doorheen.Goed roeren.Het mengsel moet wat minder vloeiibaar worden.Houd het mengsel tegen de kook aan maar laat beslist niet koken.Anders krijg je geen mooie gladde vla.
Neem de pan van het vuur en laat het mengsel wat afkoelen. Vul de deegvormpjes met het roommengsel.
Zet de vormpjes in het midden van de overop en rooster en bak ze tot ze mooi van kleur zijn.
Haal de uit de oven en bestrooi ze,nadat ze bijna afgekoeld zijn,net het poedersuiker-kaneel mengsel.

Serveertip

Lekker met Cafe com Leite (Koffie met hete melk) in een glas.Serveer de gebakjes beslist niet koud,dan gaat de smaak verloren.Eerder lauw.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top