1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Uien
  5. Uienchutney
  6. uienchutney

uienchutney

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-2002

Ingrediënten


-1 dl.olijfolie,-1/2 kg.kleingesneden rode uien,-1/2 kg.in ringen gesneden sjalotten,-1 in zeer dunne schijfjes gesneden teentje knoflook,-blaadjes van 1 takje tijm,-2 eetlepels bruine suiker,-1 glas rode wijn,-1 dl.azijn,-peper uit de molen en zout.


Verder heb je nodig


Schone lege jampotten.


Bij barbeque,koud vlees,kaas,op stokbrood,als ondersteuning van sauzen en soepen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-zet alle grondstoffen,materialen en gereedschappen van te voren klaar,-bewerk de grondstoffen als boven beschreven.

Bereidingswijze

-maak de olie heet in een grote braadpan,-smoor de uien aan tot ze glazig beginnen te worden,-blus het geheel af met de vloeibare bestanddelen en voeg de andere grondstoffen toe,-laat het geheel op een laag vuur indampen tot de juiste dikte,-in de jampotten overscheppen,deksel erop en af laten koelen.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top