Rib-eye met mosterd-biersaus
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een beetje vreemd, maar wel lekker!
Ingrediënten 2 personen
1 dikke rib-eye2 el. gehakte knoflook
2 el. gehakte peterselie
1/2 tl. gemalen verse peper
1 flesje van je favoriete bier
1 el. olijfolie
1 tl. olijfolie
1/4 kopje kippebouillon
zout
2 tl. zoet-pittige mosterd (honing-mosterd)
Benodigdheden
keukenpapiermengkom
grillpan
pannetje
Voorbereiding
zie bereidingswijze...
Bereidingswijze
maak de rib-eye droog met keukenpapier. Meng de knoflook met de peterselie, peper en bier en marineer de rib-eye hierin. Zorg dat de rib-eye helemaal bedekt is. Zet dit 4 tot 8 uur in de koelkast. Maak de steak dan opnieuw droog en bestrijk deze met olie. Apart zetten. Zeef de marinade en voeg de bouillon toe. In een pannetje verhitten, laten reduceren tot iets minder dan een dl., zo'n 15 min. Kijk uit voor het overkoken door het koolzuur in het bier. Grill de rib-eye in een grillpan die zeer heet is. Als die naar smaak is bereid besprenkelen met peper en zout naar smaak en laten rusten. Roer de mosterd door de gereduceerde bouillon/marinade en in laten dikken. Op smaak brengen met zout en peper. Snijd de rib-eye in mooie plakjes en serveer met de saus.
Serveertip
Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool-gratin.
SMUL ZE!!!