Rib-eye met mosterd-biersaus

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een beetje vreemd, maar wel lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 dikke rib-eye
2 el. gehakte knoflook
2 el. gehakte peterselie
1/2 tl. gemalen verse peper
1 flesje van je favoriete bier
1 el. olijfolie
1 tl. olijfolie
1/4 kopje kippebouillon
zout
2 tl. zoet-pittige mosterd (honing-mosterd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenpapier
mengkom
grillpan
pannetje

Voorbereiding

zie bereidingswijze...

Bereidingswijze

maak de rib-eye droog met keukenpapier. Meng de knoflook met de peterselie, peper en bier en marineer de rib-eye hierin. Zorg dat de rib-eye helemaal bedekt is. Zet dit 4 tot 8 uur in de koelkast. Maak de steak dan opnieuw droog en bestrijk deze met olie. Apart zetten. Zeef de marinade en voeg de bouillon toe. In een pannetje verhitten, laten reduceren tot iets minder dan een dl., zo'n 15 min. Kijk uit voor het overkoken door het koolzuur in het bier. Grill de rib-eye in een grillpan die zeer heet is. Als die naar smaak is bereid besprenkelen met peper en zout naar smaak en laten rusten. Roer de mosterd door de gereduceerde bouillon/marinade en in laten dikken. Op smaak brengen met zout en peper. Snijd de rib-eye in mooie plakjes en serveer met de saus.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool-gratin.

SMUL ZE!!!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

soes-chef avatar
soes-chef

Doorsturen

Home Recepten