1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Bagels

Bagels

Door: nanka

  • Joods, Brood
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-03-2002

Ingrediënten


600 g patentbloem
2 zakjes droge gist
50 g suiker
1 tl zout
2,5 dl lauw water



Het leuke van echte bagels is dat je het deeg eerst moet koken en dan zijn ze nog eens heerlijk ook!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Kneed van alle ingredienten een soepel deeg, dat 45 min. moet rijzen.
2. Verdeel het deeg in 12 bolletjes en prik en een groot gat in.
3. Laat de bolletjes op een bakblik nog 10 min. rijzen.
4. Kook de bagels in ruim water met wat zou ca. 3 min. per stuk en keer ze af en toe.
5. Laat de bagels uitlekken en bak ze in een over van 225?C in ca. 25 min. gaar.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top